NA SAJMU KNJIGA

Naši učenici sedmih i devetih razreda  te članovi Novinarske  sekcije 23.04.2018. godine, posjetili su Sajam knjiga s nastavnicama Rešadom Kobiljak i Behdijom Mustafić.

Sajam je ponudio raznovrsne sadržaje. Učenici su bili u prilici da otkriju nove trendove iz onih oblasti koje su im zanimljive,  pregledaju djela za školsku lektiru i sve ono što im je interesantno… Uživali su u jednom  od najposjećenijih kulturnih događaja u našem gradu  gdje  se dešavaju lijepa  druženja izdavača, publike i pisaca. Bogatiji  smo za još  jedno lijepo i poučno druženje.

NA SAJMU KNJIGA

Naši učenici su na dodjeli sajamskih nagrada u pet kategorija upoznali najboljeg izdavača godine, Art Rabic d.o.o. Sarajevo, te najbolji izdavački poduhvat “Malik Books”. Također su se upoznali sa zanimanjima i odlikama dizajndizajniranje rukopisanajbolju dječiju knjigu dodijeljena je za knjigu “Bajka o gavranu Gaku” autora Muhidina Šarića u izdanju IK “Bosanska riječ” Tuzla

NA SAJMU KNJIGA 1

Na ovogodišnjem sajmu bilo je 160 izlagača iz 18 država, a kako je najavljeno naredni sajam knjige i 15. Bijenale knjige bit će održan od 17. do 22. aprila 2019. godine.