TAKMIČENJA

Naši vrijedni članovi begovske zajednice nastavljaju nizati vrhunske rezultate.

Za takmičenje iz Fizike nastavnica Dženana Vuleta vrijedno je pripremala učenike osmih i devetih razreda. Nagrada za njihov rad došla je danas na Općinskom takmičenju čiji smo ujedno bili domaćini.

Admir Zatega, Emina Gičević i Iman Mezitpredstavljali su opasnu konkurenciju u kategoriji VIII razreda. Naš Admirje ponovo zauzeo 1. mjesto sa nevjerovatnih90 bodova gdje nije imao nijednog suparnika koji bi ga ugrozio na ovoj poziciji. Emina i Iman su zauzele 5., odnosno, 6.mjesto čime je u konkurenciji VIII razreda ekipno našoj školi pripala zlatna medalja.

Srebrna medalja u kategoriji IX razreda osigurana je zahvaljujući izuzetnih nastupima učenika u ovoj kategoriji. Ovu ekipu su sačinjavali: Hena Potogija, Nihad Mandžo i Halima Pezo. Hena je osvojila 2. mjesto, a odmah iza nje na 3. poziciji bio je Nihad. Uz Haliminu 7. poziciju odmah je bilo jasno da će se naša škola visoko plasirati među vršnjacima IX razreda.

 


Na takmičenju iz informatike, na kojem su učestvovali učenici svih 11 osnovnih škola sa područja naše Općine najbolje rezultate ostvarila je ekipa iz naše škole. Ekipa predvođena našim nastavnikom Adinom Begićem nastupila je u sastavu: Admir Zatega, Kemal Bećarević i Armin Bojanić.


 

NA DRŽAVNOM TAKMIČENJU IZ INFORMATIKE KOJE JE ODRŽANO 26.08.2017. GOD. NA IUS-U NAŠ ADMIR ZATEGA JE OSVOJIO 1. MJESTO.


ŠAMPIONKE („Upozoravanje na opasnost od mina“ ) Zlato i srebro

  1. novembra 2016. godine (subota) održano je XXI općinsko takmičenje iz programa „Upozoravanje na opasnost od mina“ za učenike osnovnih škola sa podrućja općine Centar. Učešće je uzelo 10 osnovnih škola, a svaka ekipa sastojala se od tri učenika/ce sedmog razreda. Našu pobjedničku ekipu činile su: Karabegović Nejra, Adilović Lamija, Bečirević Ena, Bibić Elma – rezervni član

Ovim su obezbijedile učešće na Kantonalnom takmičenju iz programa „Upozoravanje na opasnost od mina“ i zauzele 2. mjesto.

 


Makedonija je bila zemlja domaćin najboljim balkanskim informatičarima od 17. do 22. septembra 2016. god. Bilo je to prestižno takmičenje za 39 učenika osnovnih škola iz 9 zemalja. Treće mjesto koje drugi put zaredom osvaja naš Admir je izuzetno značajno. Sve čestitke našem majstoru

LINK


 NAŠE PROSLAVLJENE PRVAKINJE PRVE POMOĆI BLISTAJU I NA DRŽAVNOM TAKMIČENJU. LIJEPE VIJESTI DONIJELE SU NAM UČENICE OVE SEKCIJE SA NASTAVNICOM EMINOM IZ UDALJENOG TESLIĆA. LINK
 Općinsko takmičenje “Upozoravanje na opasnost od mina” održano je 07.11.2015. god. na kom su učenici naše škole zauzeli treće mjesto. Takmičari su imali i pol poziciju…LINK

Naš Admir Zatega je zauzeo treće mjesto na informatičkoj olimpijadi. Takmičenje je održano u Ohridu od 14. do 19. septembra. LINK

Na 9. državnom takmičenju iz Informatike za učenike osnovnih škola naš Admir Zatega je osvojio prvo mjesto. LINK

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

FEDERALNO TAKMIČENJE
ČLANICE SEKCIJE PRVE POMOĆI BRILJIRALE SU I NA FEDERALNOM TAKMIČENJU. NAŠE UČENICE SU ZAUZELE PRVO MJESTO NA TAKMIČENJU U ZENICI OD 30. MAJA 2015. GODINE!

KANTON: Smotra naučno-tehničkog i sportsko-tehničkog stvaralaštva

Ova smotra održana je u subotu 25.04.2015. god. u OŠ “Zahid Baručija” u Vogošći. Postignuti su slijedeći rezultati:

– Boloban Eman 2. mjesto Brodomodeli sa 98 bodova.

– Šehić Amina Sobni aviomodel 3. mjesto

– Boloban Eman 4. mjesto Raketni modeli (Raketoplan)

Članice sekcije Prve pomoći na prvom mjestu Kantonalnog takmičenja. Bilo je to prethodnog vikenda u Općini Ilijaš. Od srca čestitamo nastavnici Emini i vrijednim učenicama naše škole. (27. 04.2015. god.)

Na 16. Smotri Naučno-tehničkog stvaralaštva bilo je izloženo preko 200 radova u čijoj  realizaciji je učestvovalo isto toliko mladih tehničara, a sve to je značilo pune ruke posla cijenjenom žiriju. Na osnovu nezvaničnih rezultata u ekipnom plasmanu naša škola je zauzela četvrto mjesto. Sve čestitke! Evo pojedinačnih rezultata:

Testovi iz nastave
V razred:  Sulejman Dalipagić 2. mjesto
VI razred: Jejna Eldar – 2. mjesto
VII razred: Išerić Eldina – 2. mjesto
VIII razred:: Hujdur Dino – 3. mjesto
Praktičan rad – 2. mjesto
Radovi iz nastave:
V razred: Sulejman Dalipagić – 2. mjesto
VII razred: Dino Ušanović i Dino Hujdur 2- mjesto

KMT izložba:
Adilović Anel i Muzur Hamza – 2. mjesto
Primjena računara u tehnici:
Šehić Amina – 2. mjesto
Maketa auta:
Adilović Anel – 3. mjesto
Visokogradnja:
Adilović Anel – 3. mjesto
Automatika i robotika:
Bibić Sead – 3. mjesto želimo im  puno uspjeha na kantonalnom takmičenju.

Izdvajamo 4. mjesto u kategoriji instrumentalne muzike kompozicijom Makedonsko djevojče.

Uzeli smo učešće u kulturno-umjetničkom stvaralaštvu i ostvarili zapažen rezultat. Smotra kulturno-umjetničkog stvaralaštva učenika osnovnih škola Općine Centar realizovana je 15. i 16. aprila tekuće godine. Predstavili smo se modernim plesom sa tačkom hip – hop mix i zauzeli 3. mjesto. Čestitamo našim umjetnicama modernog plesa.

Naši učenici na čelu kolone uspjeha još jednog takmičenja.
Oni se nisu šalili prvog aprila i zasluženo su zasjeli na najviši podijum Kantonalnog takmičenja iz Vjeronauke. Hamza Bosno je ponosno predstavio našu školu i izdvojio se ispred svih u konkurenciji 62 osnovne škole koje su u Centru za edukaciju i razvoj nastavnih tehnologija imali svoje takmičenje. Također želimo izdvojiti Merjem Dalipagić koja je ostvarila zapažen takmičarski dan, samo tako nastavi!

Dopuna 16.04. (izvještaj sa Federalnog takmičenja)

Hamza Bosno je na Federalnom nivou zauzeo 5. mjesto. Ovo takmičenje je održano u Visokom. Svaka čast za Hamzu!

27.03.2015. god. je datum koji će ostati upisan na još jednoj medalji naših Geografa i koja će krasiti vitrine svojim bronzanim sjajem. Ovaj tim ispred naše škole još jednom je potvrdio kvalitet koji ima, a Riad Karović je sa 82,5 boda osigurao i Kantonalno takmičenje. Ono će biti upriličeno 1. aprila u Perzijsko-bosanskom koledžu. U ekipi su još bile Sarah Pilav i Ena Ćatić. Čestitamo i želimo Riadu uspješan nastavak takmičenja.

Dopuna 06.04. (izvještaj sa Kantonalnog takmičenja)

Riad Karović je zauzeo 13. mjesto ovog Kantonalnog takmičenja sa ukupno 68 bodova od mogućih 77. Bravo Riade!

Na takmičenju INFORMATIČARA učestvovalo je 11 ekipa osnovnih škola sa naše općine. To su ukupno 33 učenika, iz svake škole po tri predstavnika. Naši informatičari su bili u sastavu: Amina Šehić, Ammar Šabić i Admir Zatega. Svi učesnici su pokazali veoma dobro znanje, a naši najviše. Zasluženo nam je pripalo 1. mjesto.

Dopuna 06.04. (izvještaj sa Kantonalnog takmičenja)

Anel Adilović je osvojio 6. mjesto na Kantonalnom takmičenju. Imao je 56 od ukupno 62 boda. Čestitamo Anelu na zapaženom nastupu!

PRVA POMOĆ na PRVO MJESTO na OPĆINSKOM TAKMIČENJU. 21.03.2015. god. održano je ovo takmičenje i kako su nas naučili naši vrijedni učenici sa svojom nastavnicom Eminom ponovo su opravdali sva naša očekivanja i učinili nas ponosnim na ovaj tim. SVAKA ČAST

U subotu, 21.03.2015. god. bili smo domaćini OPĆINSKOM TAKMIČENJU iz FIZIKE na kojem su naši učenici ekipno zauzeli 7. mjesto. LINK

Naša Jana Čelebičić  je zauzela 9. mjesto na KANTONALNOM TAKMIČENJU iz ENGLESKOG JEZIKA sa 94 boda od ukupnih 100 bodova. Bravo Jana!

NJEMAČKI JEZIK na KANTONALNOM NIVOU je imao svog predstavnika u našem Anelu Adiloviću koji je imao 56 bodova od ukupno mogućih 62 i time zauzeo 6. mjesto. Čestitamo!

U subotu, 21.03.2015. god. bili smo domaćini OPĆINSKOM TAKMIČENJU iz FIZIKE na kojem su naši učenici ekipno zauzeli 7. mjesto.

Do ovog trenutka, u tekućoj školskoj godini, održano je takmičenje iz Upozoravanja na opasnost od mina. Naši učenici sa nastavnicom Eminom Smailbegović osvojili su prvo mjesto na općinskom nivou, a četvrto na kantonalnom nivou. (08.11.2014. god.)

Čestitamo, samo tako nastavite!

Šta drugi pišu o ovome?!