ŠKOLSKI BOTANIČKI VRT

U NAŠOJ ŠKOLI FORMIRAN JE BOTANIČKI VRT. ISKORIŠTENA JE RAVNA ZEMLJANA POVRŠINA IZA ŠKOLE GDJE SU POSAĐENE ODABRANE BILJKE I POSTAVLJENE KLUPE.

Ovaj ekološki projekat, kojeg je pokrenula Općina Centar ove godine, tačnije Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje u saradnji sa Službom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti te Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem „Park“, do sada je naišla na pozitivne kritike kako sugrađana tako i učenika i nastavnog osoblja osnovnih škola.

ŠKOLSKI BOTANIČKI VRT

 

Ovim projektom planira se uključivanje prvenstveno članova ekološke sekcije, a potom  i ostalih učenika naše škole. Ovo je dodatni povodo da izvedemo učenike van školskih prostorija i dvorišta gdje često borave. Uz ranije ciciban igralište koje je dio školskog prostora ovim botaničkim kutkom dodatno je oplemenjen školski prostor. KJKP „Park“ je zasadio sadnice na pomenutoj površini i hortikulturno uredio svaku od njih, a učenici će uz pomoć svojih nastavnika nastaviti održavanje botaničkog vrta i sadnju novih sadnica.