SRETAN TI 25. NOVEMBAR DOMOVINO

I ove godine smo svečano dočekali Dan državnosti, 25. novembra, koji slavimo i slavit ćemo kao otjelovljenje državnosti naše domovine. Kao što ćete vidjeti iz priloženih fotografija svi smo lijepo i svečano obučeni, izrazito raspoloženi, ponosni što rastemo i postajemo iskusniji i mudriji. Tako se u ovom trenutku osjeća i naša domovina i darujmo joj osmijeh, svoju ljubav, dobre ocjene, lijepo ponašanje.

SRETAN TI ROĐENDAN DOMOVINO 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na ovoj prelijepoj smotri svega navedenog poklonili smo joj mnoštvo stihova, pjesmica, igre i zabave za sve generacije. Naše svečanosti redovno posjećuju gosti svih generacija pa zbog toga i pripremamo raznovrstan program. U Bosni i Hercegovini žive brojni narodi pa se tako za svakog od njih nađe nešto srcu drago. Da su naši učenici sa svojim rukovodiocima aktivnosti uspjeli u tome vidjeli smo po reakcijama prisutnih tokom i nakon ovogodišnjeg programa.

SRETAN TI ROĐENDAN DOMOVINO 3 SRETAN TI ROĐENDAN DOMOVINO 4

 

 

 

 

 

 

 

Zemlja Bosna je rijetko kad bila slobodna. Zbog nje, kao veoma lijepe zemlje u kojoj su uvijek živjeli vrijedni i dobri ljudi, vodili su se ratovi, nestajala jedna i nastajala nova carstva i kraljevstva… Tako je bilo sve do 25. novembra 1943. godine kada je u vihoru Drugog svjetskog rata, u Mrkonjić Gradu, održano Prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a. Tada su donesene odluke kojima su potvrđene historijske granice BiH i jednakost svih njenih građana. Danas je naša domovina slobodna i u cijelom svijetu priznata država za šta vjerujemo da će još dugo tako i biti.

SRETAN TI ROĐENDAN DOMOVINO 2

SRETAN TI ROĐENDAN DOMOVINO 5

 

 

 

 

 

 

 

SRETAN TI ROĐENDAN DOMOVINO 6