NAJBOLJI SMO IZ FIZIKE

Naši vrijedni članovi begovske zajednice nastavljaju nizati vrhunske rezultate.

Za takmičenje iz Fizike nastavnica Dženana Vuleta vrijedno je pripremala učenike osmih i devetih razreda. Nagrada za njihov rad došla je danas na Općinskom takmičenju čiji smo ujedno bili domaćini.

NAJBOLJI SMO IZ FIZIKE 5

Admir Zatega, Emina Gičević i Iman Mezit predstavljali su opasnu konkurenciju u kategoriji VIII razreda. Naš Admir je ponovo zauzeo 1. mjesto sa nevjerovatnih 90 bodova gdje nije imao nijednog suparnika koji bi ga ugrozio na ovoj poziciji. Emina i Iman su zauzele 5., odnosno, 6. mjesto čime je u konkurenciji VIII razreda ekipno našoj školi pripala zlatna medalja.

Srebrna medalja u kategoriji IX razreda osigurana je zahvaljujući izuzetnih nastupima učenika u ovoj kategoriji. Ovu ekipu su sačinjavali: Hena Potogija, Nihad Mandžo i Halima Pezo. Hena je osvojila 2. mjesto, a odmah iza nje na 3. poziciji bio je Nihad. Uz Haliminu 7. poziciju odmah je bilo jasno da će se naša škola visoko plasirati među vršnjacima IX razreda.

NAJBOLJI SMO IZ FIZIKE 3 NAJBOLJI SMO IZ FIZIKE 2 NAJBOLJI SMO IZ FIZIKE 1 NAJBOLJI SMO IZ FIZIKE

Bilo je živo i ovog dana u begovskoj ustanovi. Dan prije su pripremljene prostorije i u cijelosti organizovana svečana najava takmičara koji će od ranih jutarnjih sati pristizati na Koševsko Brdo. Domaćini su vrijedno radili na svemu da ovo takmičenje prođe u najboljem redu.; prijem takmičara, raspored po učionicama u kojima će biti smješteni učenici prema grupama, hrana (sendviči i sokići), briga o kolegama koji su došli iz drugih škola, ugodan ambijent za komisiju koja će pregledati radove itd.

Sretni smo da su svi naši resursi bili na raspolaganju i da su poslužili u najbolje svrhe. Posjetitelji su na kraju istakli sav užitak koji ih je pratio tokom dana i spremnost da se naredne godine pojave na istom mjestu s nadom u bolje rezultate u što čisto sumnjamo analizirajući još jednom rezultate.

Sve čestitke mentorici, nastavnici Dženani Vuleta i njenim učenicima J